De ce sa alegi un pat casuta tip Montessori?

Un pat tip casuta, aproape pe podea! Ideea a fost dezvoltata ca parte a unei metode mai largi (metoda Montessori) creata de un medic si educator Italian pe nume Dr.Maria Montessori. Aceasta metoda este in esenta un mod complet de gandire si invatare pentru un copil, care se bazeaza exclusiv pe nevoile sale. Metoda este cunoscuta a fi" centrata pe copil " si subliniaza libertatea si independenta in limite.

Patul Montessori este o extensie a ideii ca tot ceea ce are nevoie un copil ar trebui sa fie accesibil si la nivelul lor. In dormitorul lor, care ar include lucruri precum carti, jucarii si mobilier. Acest lucru creeaza acea libertate esentiala de miscare in camera copiilor si le permite sa navigheze in siguranta in propriul spatiu. Cel mai important aspect al crearii unui spatiu Montessori pentru copii este sa va asigurati siguranta (nimic daunator pentru ei/ mobilierul montat etc.) astfel incat sa poata explora fara riscul de a se rani.

 

Beneficiile patului tip Montrssori Lilu-Lilu:

  • Patutul tip casuta pentru copii este foarte sigur, iar pentru a evita rostogolirea are protectii laterale ce ofera siguranta copilului in timpul somnului. Stiind faptul ca multi copii se misca pe parcurul intregii nopti foarte mult, am conceput lateralele pe intreaga lungime a patutului, astfel incat riscul de accidentare in timpul somnului sa fie cat mai mic.
  • Patul devine un loc in care copilul vine nu doar sa doarma, ci sa se joace si sa se odihneasca cu placere. Cel mai remarcabil este ca copii nu considera timpul petrecut in pat ca pe ceva rau si nedorit. Dimpotriva, datorita faptului ca micutul nu este limitat in miscare, dupa trezire poate cobori independent din pat si alege o jucarie din apropiere. In acest fel miscarea libera ii da copilului senzatia ca isi controleaza somnul, ceea ce ii va permite sa-si dezvolte obiceiul de a merge la culcare atunci cand oboseste.
  • Paturile tip casuta sunt multifunctionale. Sunt un loc de dormit, pot fi un colt de lectura confortabil sau un pat de zi, unde cei mici se pot aseza confortabil si se pot uita prin cartile preferate.

Comentarii