De ce să ți cont când alegi tapetul în camera copilului?

Dormitorul copilului tău este locul în care micuțul tău ar trebui să se simtă în siguranță, confortabil și capabil să se joace ore în șir. Designul camerei joacă un rol important în senzația generală și atmosfera pe care o transmite, de aceea este importantă decorarea acesteia cu modelele de tapet potrivite pentru copii.  Cu toate acestea, înainte de a începe cu întregul proces de cumpărare, ia în considerare câți pereți dorești să acoperi cu tapet. Dorești să amesteci și potrivești diferite modele sau vrei un design mai minimalist? Există destul de multe lucruri de luat în considerare pentru a face cea mai bună alegere, iată cele mai importante.

Ia în considerare funcția principală a camerei

Înainte de a cumpăra tapet pentru copii, trebuie să definești funcția principală a camerei pe care doriți să o redecorați. Este un dormitor, o cameră de joacă sau ambele? Dacă este o cameră de joacă, poți alege ceva mai colorat cu desene sau picturi murale care l-ar ajuta pe copilul tău să fie și mai creativ atunci când se joacă. Pentru această cameră, poți alege orice, de la animale, păpuși, tapet cu tematică de circ, unul cu personajele din desene animate preferate ale copilului tău și așa mai departe.

Când amenajezi pereții dormitorului unui copil, alege ceva mai calm. Imaginile de fundal în culori pastelate cu teme precum zâne, nori, flori și altele sunt cea mai bună variantă. Alege ceva care să-i placă copilului tău chiar și peste câțiva ani, astfel încât să nu fii nevoit să redecorezi în curând. Amintește-ți că este posibil ca preferințele copilului să nu fie aceleași cu ale tale. Respectă-le dorințele.

Culori și modele

Majoritatea oamenilor optează pentru culori strălucitoare care vor face camera mai primitoare și mai distractivă. Deși culorile închise arată elegant și clasic, nu sunt cea mai bună alegere pentru camera unui copil. Culorile de tapet pe care le alegi ar trebui să radieze vibrații bune și pozitivitate. Dacă copilul tău este suficient de mare, te poți consulta oricând cu el pentru a face alegerea corectă.

Când vine vorba de modele, există multe opțiuni dintre care poți alege. Părinților și copiilor le plac modelele florale, deoarece nu se demodează niciodată și arată întotdeauna bine. Modelele de tapet abstracte sunt ușor de adaptat în camera oricărui copil, fiind un amestec de forme și culori, acestea creează o adevărată poveste. Astfel de modele arată bine atunci când sunt combinate cu un alt model.

Materiale

Tapetele de calitate sunt realizate din materiale durabile, care vor rezista ani de acum înainte, nu vor începe să se desprindă de pe perete și nu își vor pierde culorile. Iată câteva dintre cele mai frecvent utilizate materiale pentru tapet pentru spații pentru copii.

Vinil – Tapeturile acoperite cu vinil sunt o alegere excelentă. Stratul extra subțire de clorură de polivinil sau acrilic aplicat pe suprafață face ca aceste tapete să fie ușor de curățat (puteți curăța fără a le deteriora). De asemenea, acest material este rezistent la grăsimi și umiditate. Copilul tău ar putea atinge peretele cu degetele lipicioase cât de mult dorește.

 

Comentarii

Articole similare

La ce să fii atent când alegi covoare pentru copii?
La ce să fii atent când alegi covoare pentru copii?
Gândește-te la tot timpul pe care copilul tău îl petrece pe jos, de la târât și învățat să meargă, până la rostogolire și relaxare - copiilor le place podeaua! Așadar, primul lucru pe care trebuie să...
De ce sa alegi un pat casuta tip Montessori?
De ce sa alegi un pat casuta tip Montessori?
Un pat tip casuta , aproape pe podea! Ideea a fost dezvoltata ca parte a unei metode mai largi (metoda Montessori) creata de un medic si educator Italian pe nume Dr.Maria Montessori. Aceasta metoda...