La ce să fii atent când alegi covoare pentru copii?

Gândește-te la tot timpul pe care copilul tău îl petrece pe jos, de la târât și învățat să meargă, până la rostogolire și relaxare - copiilor le place podeaua! Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl alegi atunci când amenajezi un spațiu sigur pentru micuțul tău, ar trebui să fie salteluța de joacă. Atunci când alegi salteluța de joacă potrivită, vrei ca aceasta să fie călduroasă și moale pentru ca el să se joace în voie și să fie în siguranță. Datorită designului și faptului că aceste salteluțe tip puzzle se îmbină perfect arată precum un covor luxuriant. Astfel, acesta va putea fi așezat atât în camera copilului cât și în living. Puteți alege salteluța/covorul în modele variate, de la minimaliste până la vintage, pentru a se potrivi perfect cu stilul casei tale.   

Iată două aspecte la care trebuie să fii atent atunci când alegi un covor care este sigur din toate punctele de vedere pentru copilul tău:

  1. COVOARE DIN MATERIALE NETOXICE

Un covor nontoxic este creat folosind materiale naturale, punând accent pe sănătatea oamenilor care vin în contact cu el. Micul tău merită să fie ferit de aceste substanțe toxice:

  • Pesticide - se găsesc în covoarele din fibre naturale dacă nu sunt furnizate corespunzător
  • Ignifuge - substanțe chimice toxice utilizate în principal pe covoarele sintetice
  • Formaldehidă - se găsește în adezivii utilizați pentru suportul covoarelor.
  • PFC - compușii per-fluorurați sunt substanțe chimice utilizate în tratamentele împotriva petelor și a apei

Covoarele din fibre sintetice conțin compuși organici volatili (COV). COV-urile sunt substanțe chimice produse de om care se găsesc în fibre. Aceste COV emit gaze toxice care pot fi cancerigene și pot cauza o serie de probleme legate de sănătate și nu are ce să caute în nici un produs destinat copilului.

Covoarele noastre tip puzzle din spumă nontoxică sunt sănătoase, igienice și testate pentru siguranța copilului tău.

  1. COVOARE UȘOR DE CURĂȚAT

Curățenia este o adevărata provocare atunci când ai un copil mic care petrece foarte mult timp pe jos. Drept urmare, alegerea covorului/salteluței de joaca trebuie sa fie a se curata rapid, ușor și sigur.

Având în vedere că suprafața lor este netedă și plană mizeria poate fi îndepărtată ușor cu o cârpa moale cu apa. Iar daca aveți un aspirator robot atunci puteți să-l folosiți cu mare încredere utilizarea lui pe aceste covorașe deoarece se pot șterge cu umed, ceea ce la covoarele clasice din fibre poate fi utilizat doar partea de aspirarea a aspiratorului robot și nu cea de ștergere inclusiv.

Pe Lilu Lilu, găsești produse de calitate pentru copilași, inclusiv salteluțe de joacă pentru ca aceștia să se târască, rostogolească, relaxeze și să ofere un suport sigur pentru primi pași  din viața micuțului! Am adus o gamă nouă de covoare nontoxice, moi, termo, care se curăță foarte simplu și, desigur, sunt extrem de drăgălașe.

Comentarii