Triunghi pikler, balansoar sau tobogan, ce alegi pentru copilul tău?
  • Balansoarul pentru copii
    Balansoarul este un echipament multivariant. Balansoarul poate fi folosit de la vârsta de 1 anișor. Astfel, copilașii mici se pot urca pe el, iar pe partea cealaltă să alunece ca și pe un mic tobogan. Iar dacă se va atașa și o placă de echilibru atunci distracția alunecarii este întreținută mai mult timp. Tot în această poziție poate fi folosit drept un tunel, cort sau căsuța de joacă. De asemenea, atunci când este întors balansoarul, copilașii mici se pot legăna întinși, iar când cresc mai mari se pot balansa stând în picioare. Marea întrebare a părinților este: care este diferența dintre balansoar și triunghiul pikler.
  • Triunghiul pikler
    Ei bine, deși mulți recomandă folosirea triunghiului pikler de la 1 anișor, noi îl recomandăm doar de la 2 ani. De ce? În primul rând pentru că ne dorim ca ei să fie independenți și încrezători. Punându-le un echipament pe care la vârsta de 1 an nu are cum să îl escaladeze singuri, acesta se va frustra pentru nereușita lui sau va cere tot timpul sprijinul unui adult. Fiind mai înalt și cu un vârf mai ascuțit decât al balansoarului, noi îl recomandăm de la vârsta de 2 ani când activitatea pe care o va face cu acest triunghi îi va oferi încredere în sine datorită faptului că își va împinge singur limitele. Așadar, dacă va decideți sa îi achiziționați un echipament montessori copilului dumneavoastra, care să îi dezvolte musculatura, motricitatea și îi va oferi un sport sănătos, atunci propunem pentru cei mici balansoarul, iar dupa ce împlineste 2 anișori triunghiul. Astfel, va avea un întreg complex de joaca la el acasă.
  • Toboganul de interior
    Cel mai iubit dintre toate! Toboganul îl recomandăm de la vârsta de 1 anișor. Este un produs stabil, distractiv de care copilașul nu se plictisește. Ai crede că nu ar prezenta un interes foarte mare pentru că nu poate să se cațere pe el. Greșit ! Datorită faptului că pista de alunecare nu este extrem de abruptă, îl face extrem de ușor de escaladat. E distractiv, nu? În parcul de joacă acest lucru nu poate să îl facă, fiind prea periculoase din acest motiv. Pista este una lucioasă pentru a fi cât mai rapidă și nu foarte abruptă pentru ca aterizarea să fie cât mai plăcută și nedureroasă. Toboganul are canturile natur, mate pentru a se putea așeza și pe parchet și a fi stabil totodată. Astfel, pista de alunecare se va prelungi si pe parchet, distracția fiind mai mare!

Comentarii